Projektovanje mreža

Projektovanje mreža

Naša firma se bavi projektovanjem i izgradnjom svih vrsta računarskih mreža, bilo da su to mreže zasnovane na optičkim i žičanim kablovima ili su to bežične mreže.


Proces projektovanja mreža

Proces izgradnje svake mreže počinje detaljnim snimanjem situacije da bi se prikupili svi potrebni podaci za projekat, kao što je plan zgrade, stanje postojećih instalacija, želje korisnika i položaj uređaja koji će da koriste tu mrežu. Na osnovu tih podataka pravi se skica i sam predlog projekta.


Nakon izrade projekta prelazi se na strukturno kabliranje, najčešće se koriste mreže u formi zvezde kako bi u slučaju prekida rada jednog dela mreže ostatak sistema i dalje nesmetano nastavio da radi. U slučaju višespratnog kabliranja pristupa se i vertikalnom kabliranju kojim se povezuju mreže na svakom spratu. Zbog ograničenja u dužini kablova, na svakom spratu postavljaju se kabineti u kojima se instalira određena aktivna oprema koja omogućava komunikaciju računara.


Svi kablovi se postavljaju u već postojeće ili u nove kanalice, zavisno od potrebe i želja korisnika.


Po završetku izrade mreže korisnik dobija kompletnu dokumentaciju i projekat kabliranja, kao i izveštaj testiranja kvaliteta i brzine svih trasa i kablova u toj mreži.


Aktivni uređaji na mreži (switch, ruter, modemi, štampači i računari) se podešavaju da rade po svim zahtevima koje je tražio korisnik mreže. Ukoliko mi ne održavamo tu mrežu, postoji mogućnost obuke ovlašćenog osoblja za održavanje mreže i otklanjanje kvarova. Podrška i servis vrše profesionalno održavanje i popravku mreža, sa mogućnošću stalnog nagledanja mreže i preventivnog otklanjanja kvarova, odbranu od virusa i kontrolu internet saobraćaja u mreži.Kontakt info: 069 2 SERVIS  (069 2 737 847)  |  podrska@podrskaiservis.rs

Dolazimo do vas

Iskoristite mogućnosti koje vam pruža "Podrška i Servis" i rešite sve svoje probleme u vezi računara, a pritom i uštedite svoj novac.

Kontaktirajte nas i zakažite sastanak sa nama. Dolazimo na željenu adresu i detaljno prezentujemo naše usluge.


Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova sa sajta www.podrskaiservis.rs i njihovo korišćenje na drugom sajtu ili u bilo kom drugom obliku. Preuzimanje i korišćenje takvog materijala u svoje svrhe bez prethodne dozvole vlasnika, krši autorska prava i zakonom je zabranjeno.


069 2 SERVIS (069 2 737 847) Pišite nam

Vašoj firmi treba održavanje računara, mreže i opreme? Za vas smo pripremili gotove pakete za servis i održavanje vaše računarske opreme. Paketi za održavanje računara

Klijenti o nama

  • Hvala vam na brzoj intervenciji. Spasili ste mi 5 sati teškog rada.
    Marko Mitić (Beograd)

  • Ljudi najbolji ste, brz dolazak i rešavanje problema na licu mesta.

  • Mislio sam da ovako nešto ne postoji kod nas. Zaista ste me prijatno iznenadili.
  • U našoj firmi ima 14 računara. Pravi pakao je nastajao kad je jedan od računara prestao da radi. Ali zahvaljujući vama, sada su nam svi problemi rešeni istog dana.
Reference